deel 2: weer een week voorbij

Alweer een week verder en heb flink wat stappen gemaakt. Toen ik ZZPme ging bouwen had ik in eerste instantie bedacht om de site volledig in het Engels te maken. Het thema is in het Engels dus ik liep er tegen aan dat ik in het Thema, voor mijn gevoel, woorden niet kon vertalen naar het Nederlands (naast dat ik het ook wel professioneler vind om de keuze te hebben te schakelen naar Engels), dus dan maar alles in het Engels en een vertaalplug aangeschaft. 

Ik had me er goed in verdiept en had besloten dat ik de plugin “WEGLOT” het beste kon gebruiken. Nadat ik eigenlijk bijna alles had  omgezet naar het Nederlands via vertalen, liep ik tegen een volgend probleem aan. Hij vertaalde nl alles in het Engels automatisch naar het Nederlands, en dan kon je die Nederlandse vertaling handmatig aanpassen. Superhandig zou je denken en ja dat dacht ik dus ook, alleen hij vertaalde ook echt alles en als ik een bedrijfsnaam invulde als testcase dan zette hij die ook om in het Nederlands……HELP!!! Kijk dat is niet zo erg als ik diegene persoonlijk ken van wie dat bedrijf is omdat ik dan weet het in het Engels moet staan, maar ja ik zag mezelf dus niet elke aanmelding een mail sturen om te vragen of de bedrijfsnaam wel klopt. 

Na lang wikken en wegen heb ik dus de support afdeling van mijn Theme een bericht gestuurd hoe ik het op kan lossen dat ik toch de woorden in m’n Theme in het Nederlands krijg. Ik kreeg een supportdocument met meerdere opties maar de makkelijkste was om LOCO translate te gebruiken, en die is dus GRATIS!!! 

Nu heeft WEGLOT echt een super support afdeling ook en voelde me enigzins schuldig naar hun toe, aangezien ze een paar dagen echt bezig zijn geweest om het een en ander uit te proberen, maar heb ze toch maar een mail gestuurd met het verzoek of ik (gedeeltelijk) een refund kon krijgen als ik geen gebruik meer ging maken van WEGLOT omdat het Theme met een andere vertaalplug werkt. En eerlijk is eerlijk, Wauw, ik kreeg een super aardig mailtje terug met de mededeling dat ze het gehele bedrag gingen terugstorten en als ik in de toekomst toch nog gebruik wilde maken ik hun altijd kon benaderen. 

Ik was echt superblij hiermee want elk extraatje, zeker in Corona tijd, komt dit zeker goed uit. 

Ik heb daarna LOCO geïnstalleerd en ben aan de slag gegaan. Dit gaat super, het is alleen wel echt ook super veel werk en kost heel veel tijd omdat ik elk woord apart moet vertalen (het kan ook anders maar dat kost dan wel weer geld op abonnementsbasis en dat vind ik dan zonde). 

Daarnaast ben ik aan het kijken of ik m’n blog, die nu via een subdomein loopt aan m’n blog aan m’n hoofddomein kan koppelen. Ook is het bestand sinds gisteren klaar voor m’n visitekaartjes dus heb ik hopelijk van de week m’n visitekaartjes binnen en kan ik verder gaan met Opdrachten en ZZP’ers zoeken. 

Dat even voor wat betreft ZZPme.

…………………..

Ook had ik op m’n bucketlist staan dat ik graag zelf een app wilde op de playstore……uh waarom? geen idee, lijkt me leuk hahaha

Ik wil dit al een tijdje maar er kwam niet echt iets op m’n pad waardoor ik getriggerd was, maar van de week dus opeens wel. Ik was aan het kijken op Flippa.com, een designerwebsite waar je bestaande en nieuwe ontwerpen kan kopen via voornamelijk een veiling voor o.a. websites en apps. En daar kwam hij op m’n pad, “The Physics Adventure” app, en ik was gelijk verliefd op het plaatje.

Ik vond het plaatje op de playstore al zo leuk dat ik voelde die is voor mij, en ja hoor ik heb hem gekocht. Met geen ervaring met apps in bezit hebben, heb ik mezelf gewoon in het diepe gegooid en het had wat voeten in de aarde als leek om de designer de juiste informatie te verstrekken (moest me er echt even in verdiepen) maar het is gelukt en ik heb nu een app op de playstore. Het is gewoon een simpel spelletje die wel per level moeilijker wordt en wel even na moet denken dus past ook helemaal bij mij. Ik was echt zo blij als een kind met m’n appje. 

Nu staat er nog steeds op m’n bucket list zelf een app bouwen en op de playstore zetten dus dat is de volgende stap. Ik ben wel een gratis cursus aan het volgen op internet om frond end developer te worden en daar zit ook een deel app bouwen in dus die gaat er nog wel komen……..

Dat was voor mij als ZZP’er wel even in een vogelvlucht mijn week. 

Tot snel weer.

Groetjes,

Wanda
-XXX-