Welkom op mijn blog en in mijn dagboek als ZZP’er.

 

 

“Everthing you ever wanted,

is on the other end of fear”

-George Addair-

 

 

 

Dit is m’n 1e blog en ik vind het dus spannend!!!

OK…………….Ik heb net dus de beslissing genomen om een blog te starten die gelinkt is aan ZZPme. Ik ben nog niet zo thuis in bloggen maar al doende leer ik, dus ik ga maar gewoon van start. Ik denk er nu aan om een diversiteit van onderwerpen en artikelen te plaatsen maar ook gewoon mijn eigen dagboek over waar ik nu tegenaan loop als ZZP’er die nu o.a. voor de vierde keer een eigen site gestart is.

Nou het zal vast niet gelijk gelikt en wauwie zijn maar ik moet ergens beginnen, dus bij deze………… en misschien als je mijn verhaal leest haal je op jouw manier wat tips and trics eruit maar ook misschien jezelf behoeden voor valkuilen waar ik tegenaan loop of gelopen ben. Vandaar dat ik eerst een aantal artikelen ook terug zal schrijven over waar het begonnen is.

Starten

Ik heb me vorig jaar juli (2019) opnieuw ingeschreven als ZZP’er onder de naam “Utopiewereld” met als omschrijving ‘alles om de wereld een stukje beter te maken’. Ik ben namelijk zelf heel breed inzetbaar op verschillende vlakken en vind veel teveel dingen interessant of leuk dus vond dit wel een mooi uitgangspunt. Onder “Utopiewereld” heb ik ook gelijk “Dump je Partner” en “Elifecoach” gehangen, want dat mag dus. Je mag als ZZP’er meerdere handelsnamen onder één K.v.K. nummer hangen. Voordeel is dat je ook maar één administratie en één belastingaangifte hoef te te doen (tenminste ik vind dat persoonlijk een voordeel). Ik had net gehoord dat mijn baan als managementassistente waarschijnlijk per eind december ging stoppen waar ik de laatste 12,5 jaar in dienst was geweest, vanwege een transitie naar een andere onderneming. Van daar uit had ik dus bedacht dat ik nooit meer voor een baas wilde werken, maar alleen nog maar leuke projecten wilde doen, die ik zelf kon uitkiezen.

Dump je Partner

Dus ben, ondertussen dat ik nog in dienst was, begonnen met een website zelf te bouwen voor ” Dump je Partner” www.dumpjepartner.com (de 1e dumpservice in Nederland). Geniaal plan vond ik zelf. Er zijn namelijk al genoeg datingbureaus en geen dumpservice, dus dump je partner werd het. Een site waar je vanuit een knipoog een box kon bestellen met zakdoekjes, chocolade en wijn en een persoonlijke boodschap. De boxen waren zwarte magneetboxen met luxe uitstraling, want waarom in de wereld waar het daten zo snel gaat tegenwoordig, niet iets liefs doen als het niet werkt. De “ik maak het uit box’, “zullen we vrienden blijven box” , “zullen we het nog een kans geven box” en de “het spijt me box” waren geboren.

Hulpmiddelen


Ik had deze site gebouwd bij Jouwweb.nl, een ideale site om op een gemakkelijke manier een website te bouwen, nadeel is wel dat je kan niet veel veranderen het wordt redelijk kant en klaar aangeboden maar voor een startende ondernemer een perfecte manier om lekker te spelen en uit te zoeken hoe het werkt, en een vriendelijke, behulpzame klantenservice.

Logo ontwerp uitgekozen via Etsy.com in Rusland, folder zelf ontworpen met een appje (helaas weet ik niet meer welke app) en 5.000 stuks (want hoe meer hoe goedkoper toch?) laten drukken bij drukwerktotaal in net even iets kleiner dan een A5 formaat.

BOIP

Ik vond m’n idee zo geniaal dat ik gelijk bang werd dat andere ermee vandoor zouden gaan dussssss gelijk registreren bij het BOIP. Dit is het merkenregistratiebureau.

Pas hierbij wel op!!! Je kan het prima zelf doen en het BOIP benaderen voor eventueel advies. Er zijn namelijk heel veel bureaus die het heel graag voor je willen doen maar die vragen dan ook wel wat, dus maak die keuze goed voordat je akkoord geeft, hoe verleidelijk ze het je ook maken je bent altijd veel duurder uit dan het zelf doen.

Alleen uhm het was geen merk maar een idee, dus dat ging even niet volgens plan. Uiteindelijk gekozen om het Logo te registreren en het idee zelf voor 10 jaar te deponeren.
Pffff een paar honderd euro lichter maar ja nu was het wel van mij.

De website kostte me ongeveer 10 euro per maand dus dat waren de kosten niet. De foto’s van de boxen had ik ook zelf gemaakt en bewerkt via m’n telefoon. Er zit dan wel wat uren werk in maar ja het kost je verder ook niks behalve veel tijd. Ik heb echt superveel tijd besteed aan de site, de lay-out, alle pagina, weer pagina’s verwijderen want er staat teveel tekst op, nog een paar boxen erbij mmmmmm….. toch maar weer iets minder…….maar ik heb zoveel geleerd van deze tijd en de fouten die ik gemaakt heb dat ik dat als zeer waardevol beschouw en het me het geld en de tijd die ik erin heb gestoken dubbel en dwars waard was.

Valkuil

En dan komt mijn valkuil om de hoek kijken.
Reclame maken…………………….Jezelf promoten…………
Dat is niet helemaal mijn ding al zeg ik het zelf hahahaha.
Dus verder dan een super lieve vriendin die folders voor me aan het verspreiden was als ze ergens kwam, en een paar foto’s op instagram en een facebook pagina met een paar posts kwam ik niet.

Ik wist gewoon echt niet wat ik nog meer moest posten dan wat ik al had en wilde ook niet echt in herhaling vallen dus heb ik het maar op z’n beloop gelaten en heb uiteindelijk afgelopen maart de stekker uit de site getrokken (voor nu dan, want je weet nooit wat er nog op m’n pad komt en vind je het een ludiek idee en wil je er iets mee, schroom niet om me een berichtje te sturen).

Dit was mijn “voorlopig voor nu” avontuur van “Dump je Partner” .
De andere projecten zal ik in een volgend artikel bespreken.

Groetjes,

Wanda
-XXX-